Ceas Barbatesc Seiko Recraft Automatic, eleganta trecutului adusa la standarde noi

0 Posted by - 17 ianuarie 2016 - Ceasuri de mana

Seiko este unul dintre cei mai mari producatori japonezi de ceasuri iar acest lucru ar trebui sa fie un lucru care merita luat in considerare de toti care isi doresc un astfel de instrument de calitate. Un avantaj al renumelui, dar si al marimii firmei este si acela ca aceasta poate sa scoata pe piata mai multe serii de ceasuri care sa nu semene foarte mult intre ele.

Seiko-Recraft

Seiko are atat modele ultramoderne ca design, dar si serii retro care sunt consturite pentru a fi adevarate tribute aduse ceasurilor din trecut. Despre unul dintre acestea vom vorbi in randurile care urmeaza, Seiko Recraft Automatic fiind un ceas clasic din multe puncte de vedere, unul care beneficiaza de un design poate prea rar utilizat in ziua de astazi, mai ales de catre producatorii mari.

Chiar daca multe persoane vor fi probabil cuprinse de nostalgie (daca mai stiti cu aratau ceasurile pe care parintii nostrii le purtau in copilarie, probabil imi veti da dreptate ca acesta nu este foarte diferit de ele), este imposibil sa nu remarci inca de la inceput ca Seiko Recraft Automatic are si o doza foarte buna de personalitate, pa care nu ii este rusine sa o arate chiar de la prima vedere.

Afisajul este primul lucru pe care il vezi  si probabil cel care iti va ramane in minte. Desi carcasa este patrata, ecranul este rotund si colorat intr-o nuanta de verde foarte eleganta si serioasa, nicidecum ostentativa asa cum s-ar fi putut intampla cu o astfel de culoare. La fel, cadranul este foarte simplu, avand linii in loc de cifre (desi acestea apar si ele pe marginea cadranului), si doar inscriptia Seiko Automatic. Acele si indicatoarele pentru ore sunt galbene aurii, la fel ca si marginile si cifrele mini display-ului pentru data.

Ecranul nu este unul mare, avand doar 40 mm (44 cu tot cu dispozitivul de intoarecere). Atat carcasa cat si bratara sunt realizate din otel inoxidabil, in timp ce ecranul este din cristal mineral, dar cu siguranta acesta poate sa reziste la lovituri. Pe spatele carcasei este montat tot un invelis de cristal mineral transparent, care permite vederea mecasnismului de functionare. In total, acest ceas  este unul care arata foarte bine, dar care si functioneaza pe masura. Miscarea sa este una mecanica, tot de la Seiko, insa un tip mai vechi, specific  anilor care au trecut. Bineinteles, nu este nimic rau intr-o dotare retro atat timp cat functioneaza impecabil, iar aceasta chiar o face.

Poate ca Seiko Recraft Automatic nu este chiar cel mai modern ceas de la firma japoneza si unii cumparatori s-ar putea sa fie deranjati de lipsa dotarilor suplimentare. Dar pana la urma, pentru un model retro este perfect si cu siguranta convinge ca este un cea foarte bun. Este si unul foarte ieftin, care costa doar 235 de dolari, iar la banii acestia Seiko chiar s-au descurcat admirabil. Asadar, daca esti pasionat de modelele din trecut sau doar iti doresti un ceas care sa arate bine, nu exista niciun motiv pentru a nu apela la Seiko Recraft Automatic.

No comments

Leave a reply