Cum sa alegi materialul potrivit pentru lenjeria de pat

0 Posted by - 10 ianuarie 2016 - Lenjerii de pat

Lenjeriile de pat sunt cateva dintre cele mai bune investitii pe care le poate face cineva pentru propria casa si nu doar pentru ca ne petrecem o treime din viata in pat. O lenjerie bine aleasa este una care contribuie in mod decisiv la confortul celor care o folosesc si ii poate incanta pe acestia si din punct de vedere vizual. Si nu in ultimul rand, este un mod placut de a-ti surprinde musafirii cu cateva materiale si design-uri deosebite.

Acestea fiind spuse, exista destul de multe criterii care trebuiesc luate in considerare cand se alege lenjeria de pat si noi vom prezenta cateva dintre ele.

lenjerii-de-pat1

Numarul de fire pe inchi reprezinta o discutie destul de importanta, iar parerile sunt unele impartite. Unii specialisti recomanda ca numarul sa fie de pana la 600, in timp ce altii merg pana la 1000. Indiferent de acestea pareri, cert este ca un numar mai mare aduce cu sine un material mai luxos, dar si mai scump.

Materialul este insa cel mai important si nu toate sunt la fel de potrivite, cel putin nu pentru oricine. De departe preferatul tuturor este bumbacul. Acesta este confortabil, potrivit pentru tot anul, dar si lenjeriile din bumbac sunt de calitati diferite. Cel mai cunsocut este bumbacul egiptean si multi spun ca este si cel mai bun. Un material luxos, subtire si moale, este insa si cel mai scump. Exista si bumbac organic, in cazul caruia planta este crescuta fara pesticide, iar procesul de fabricatie se desfasoare fara ajutorul substantelor chimice. In final, lenjerii bune, dar fara sa fie unele deosebite sunt cele din bumbac 100 %.

Lenjeriile din bambus sunt poate mai putin cunoscute, dar cu siguranta sunt aproape la fel de bune ca si cele din bumbac. In plus, sunt ecologice si confectionate fara chimicale, moi si usor de ingrijit.

Matasea este unul dintre cele mai luxoase materiale care pot sa fie cumparate. Tine de cald si este foarte buna iarna, dar vara nu mai este atat de potrivita si pe langa asta se si ingrijeste mai greu. Cam la fel se intampla si cu panza, un alt material luxos si exclusivist. Pe langa aceasta, este un material foarte rezistent care poate sa tina si zeci de ani daca este ingrijita cum trebuie.

croscill-retreat-bedding

In final, mai ramane sa discutam despre materialele sintetice, precum poliesterul sau nailonul. Daca in urma cu cativa ani ele erau mai de slaba calitate, acum acestea au inceput sa fie din ce in ce mai bune si sa se apropie din punct de vedere calitativ de cele naturale.

Nu putem sa nu vorbim si despre “valuri”, ceea ce tine mai mult de modul in care sunt fabricate lenjeriile decat de materiale. Cele mai importante sunt percalul (cel cu o proportie mare de bumbac este durabil, luxos si placut la atingere), satinul (subtire, lucios si elegant, dar si alunecos), jersey  (usor, moale si potrvit pentru utilizarea de zi cu zi) si finetu (gros si calduros, numai bun pentru iarna). Asadar, alegerile sunt cu adevarat numeroase si fiecare poate sa gaseasca un material potrivit.

No comments

Leave a reply